ترخیص کالا از گمرک

به مجموعه اقداماتی که جهت آزاد کردن کالاهای وارداتی و صادراتی از گمرک توسط صاحبان کالا و یا نماینده قانونی آن‌ها انجام می‌شود، ترخیص کالا می‌گویند. برای این امر به ارائه مدارک، پرداخت عوارض و مالیات و… نیاز خواهید داشت. پس حتما می دانید که ترخیص کالا از گمرک یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مراحل  صادرات و واردات کالا محسوب می‌شود.

شرکت بازرگانی گزدرازی با کادری مجرب و کاردان مسیر تجارت شما را هموارتر و خیال شما را در زمینه خدمات ترخیص کالا و سایر امور بازرگانی آسوده خواهد ساخت.

 

ترخیص کالا چگونه انجام می شود؟

یکی از مهم ترین خدماتی که در گروه بازرگانی گزدرازی از صفر تا صد با بالاترین دقت ممکن برای شما تجار عزیز انجام خواهد شد ترخیص کالاست. اگر در این زمینه تنها مقدار کمی هم دستی بر آتش داشته باشید و نحوه ی فعالیتتان به صورتی باشد که با ترخیص کالا در ارتباط باشید، حتما می دانید که این موضوع پیچیدگی های خاصی دارد و نیاز است تا توسط یک متخصص انجام شود. در این بخش از خدمات گروه گزدرازی به طور کامل مراحل ترخیص کالا از گمرک را قدم به قدم توضیح خواهیم داد و به ارائه جزئیاتی درباره هر مرحله می‌پردازیم.

مراحل ترخیص کالا از گمرک

  • ثبت سفارش
  • ثبت اظهار در سامانه
  • اخذ کوتاژ در کمترین زمان
  • بررسی کالا در مسیر
  • اخذ مجوزهای لازم
  • مطابقت تعرفه و اسناد
  • صدور فیش
  • صدور مجوز بارگیری
  • شروع بارگیری

 

مرحله اول: ثبت سفارش

اولین و اصلی ترین کاری که باید انجام شود، ثبت سفارش می باشد. آماده سازی فاکتور، پکینگ پرفورم و ثبت سفارش از طریق صنعت معدن در این مرحله انجام شده و سپس وارد بخش تنظیم ثبت سفارش، بارنامه، قبض انبار، گواهی بازرسی , گواهی مبدا می شویم تا بتوانیم مشخصات کالا در سامانه ی مربوطه را ذکر کنیم و در ادامه به بخش های دیگر ترخیص کالا برویم.

 

مرحله دوم: ثبت اظهار در سامانه

برای اینکار لازم است به سایت رسمی گمرک به آدرس irica.gov.ir مراجعه نموده و عملیات ثبت اظهارنامه را انجام دهید. برای اظهار کالا در گمرک به مدارکی همچون اظهارنامه واردات قطعی، بارنامه، کپی کارت بازرگانی، مجوز ثبت سفارش، پروفرما، لیست عدل‌بندی، پروانه بهره برداری و... نیاز خواهید داشت.

مبلغ حقوق ورودی در مرحله تکمیل اظهارنامه محاسبه خواهد شد و این امر اهمیت دقت در تکمیل فرم اظهارنامه را بیشتر می‌کند. در پایان نیز توسط سامانه، یک شماره سریال و یک شماره عطف دریافت خواهید کرد. 

 

مرحله سوم: اخد کوتاژ در کمترین زمان

در این مرحله اسناد شما بررسی شده و پس از تایید نهایی آن، به شما کوتاژ اختصاص داده می شود. یکی از مهم ترین ویژگی های گروه بازرگانی گزدرازی این است که در کوتاهترین زمان ممکن کوتاژ را اخد نموده و از این جهت به صورت چشمگیری در زمان صرفه جویی می شود.

مرحله چهارم: بررسی کالا در مسیر

کالاها به جهت بررسی در یکی از سه مسیر سبز، زرد و قرمز قرار خواهند گرفت. برای اینکه با هرکدام از این سه مسیر آشنایی بیشتری پیدا نمایید در این بخش توضیح هریک از آنها می پردازیم:

مسیر سبز

اگر کالا در مسیر سبز قرار گرفت، بدین معنی می باشد که موارد ذکر شده در اظهارنامه مانند ارزش کالا، تعرفه و مشخصات دیگر آن تایید است و مستقیما وارد مرحله ی پرداخت می شود. در این بخش اگر نیاز به مجوز باشد، سریعا در همان قسمت اخذ مجوز انجام می شود و در نهایت پرداخت گمرکی و مالیات انجام می گیرد و کالا برای بارگیری آماده می شود.

مسیر زرد

در این مرحله کارشناس باید کالا را کارشناسی نموده و بررسی اسناد، تعرفه و نوع کالا را انجام و سپس کالا وارد مرحله اخذ مجوز می شود. پس از گرفتن مجوز در نهایت برای تایید و بارگیری کالا به مراحل بعدی منتقل می شود.

مسیر قرمز

مسیری متفاوت است که در آن کالا در ابتدا توسط ارزیاب مورد ارزیابی قرار می گیرد و پس از اینکه مشخصات کالا بررسی شد، کارشناس مربوطه ارزش کالا و صحت اسناد را مشخص می نماید و در ادامه برای انجام مابقی کارها اقدام می شود تا کالا بارگیری شود.

 

مرحله پنجم: اخد مجوزهای لازم

ممکن است کالای مورد نظر شما به اخذ برخی مجوزها و گواهینامه‌های خاص احتیاج داشته باشد. این گواهی‌ها شامل استاندارد، مخابرات، انرژی اتمی، تجهیزات پزشکی، وزارت راه، جهاد و... می‌شوند. در این مرحله نیز ما در گروه گزدرازی با شما همراه هستیم تا با سرعت هرچه تمام تر مجوزهای مربوط به کالای شما اخذ گردد. همچنین پیشنهاد می کنیم مقاله "مدارک مورد نیاز ترخیص کالا" را نیز مطالعه کنید.

 

مرحله ششم: مطابقت تعرفه و اسناد

کارشناسان تعرفه گمرکی کالا را با اسناد کالا مطابقت داده و مجددا مجوزهای مرحله قبل را بررسی نموده و در صورت درست بودن مدارک، آن را تایید خواهند کرد.

 

مرحله هفتم: صدور فیش

پس از تایید نهایی، مبلغی توسط صاحب کالا به صورت نقدی پرداخت می‌گردد و سپس فیش پروانه سبز گمرک باری صادر شده و صاحب کالا باید اقدامات لازم جهت ترخیص کالا از گمرک را آغاز نماید.

 

مرحله هشتم: صدور مجوز بارگیری

در این مرحله سند ترخیص کالای مورد نظر صادر گشته و در پایان اجازه بارگیری داده می شود. اینجا لازم است هزینه انبارداری که شامل هزینه تخلیه و بارگیری، مدت نگهداری کالا در انبار، بیمه کالا و... می‌شود نیز پرداخت گردد. 

 

مرحله نهم: شروع بارگیری

بعد از طی شدن همه مراحل و پس از کنترل پروانه سبز گمرکی توسط انباردار، صاحب کالا بیجک انبار را از انباردار گمرک دریافت خواهد کرد و می‌تواند وسیله نقلیه برای بارگیری کالا را وارد گمرک کند. کالا مجددا بررسی و در نهایت اجازه خروج آن داده می‌شود.

 

ترخیص کالا از گمرک با کارت بازرگانی دیگران

اگرچه برای واردات، صادرات و ترخیص کالا از گمرک، داشتن کارت بازرگانی الزامی است اما در شرایط خاص می توان جهت ترخیص کالا از کارت بازرگانی دیگران استفاده کرد.
در پاسخ به این سوال که آیا واردات با کارت بازرگانی دیگران مجاز است یا نه؟ باید گفت از آنجا که افراد سودجو با واردات بی رویه از طریق کارت بازرگانی افراد بی سابقه، حقوق آنها را ضایع می کنند، در نتیجه واردات با کارت بازرگانی دیگران جرم بوده و غیرقانونی تلقی می شود.

اگر می خواهید بدانید چگونه بدون کارت بازرگانی، کالاهایتان را از گمرک ترخیص کنید؟ قوانین اجاره کارت بازرگانی چیست و با مراحل دریافت کارت بازرگانی بیشتر آشنا شوید، پیشنهاد می کنیم حتما سری به مقاله " ترخیص کالا از گمرک با کارت بازرگانی دیگران " بزنید.

شرکت ترخیص کالا

شرکتی که شخصیت حقوقی داشته و با دریافت مجوزهای مورد نیاز به عنوان نماینده قانونی صاحب کالا اقدام به ترخیص کالا نماید، شرکت ترخیص کالا نام دارد. یک شرکت ترخیص کالا باید به تمام مراحل و قوانین ترخیص کالا از گمرک مسلط باشد. گروه بازرگانی گزدرازی با سابقه ای بیش از 15 سال در این زمینه همراه شما خواهد بود و به شما این اطمینان را می دهد که تا پایان مسیر ترخیص کالا همراه شماست.

 

قانون ترخیص کالا از گمرک

ترخیص کالا در کشورهای گوناگون قوانین متفاوتی داشته، که تجار موظف به رعایت آن خواهند بود و درصورت عدم رعایت این قوانین، کالا، قاچاق شناخته شده و عواقب قانونی خواهد داشت.

اگر در مرحله ورود اطلاعات در فرم‌های مربوط به ترخیص کالا دچار اشتباه شوید، ممکن است میزان هزینه گمرکی شما افزایش پیدا کند. تسلط گروه گزدرازی در خصوص قوانین مربوط به ترخیص کالا، خیال شما را از بابت مراحل پیچیده ی این کار راحت می نماید.

 

هزینه ترخیص کالا از گمرک

هزینه ترخیص کالا از گمرک معمولا به روش حمل، نوع کالا، حجم کالا، ارزش کالا و زمان ترخیص کالا بستگی دارد. در روند ترخیص کالا از گمرک مبالغ مختلفی باید پرداخت شوند که معمولا شامل هزینه باربری، تخلیه، ، تعرفه آزمایشگاهی، بازرسی کالا و... شده و صاحب کالا مسئول پرداخت آن‌ها خواهد بود. این هزینه‌ها به صورت مستقل از حقوق ورودی دریافت خواهند شد.

حقوق ورودی شامل سود بازرگانی و چهار درصد ارزش گمرکی است که توسط گمرک ایران دریافت می گردد. ما با در نظر گرفتن منافع اقتصادی شما تلاش می نماییم که عملیات اجرایی ترخیص کالا را به بهترین نحو انجام دهیم.

برای اطلاعات بیشتر درباره نحوه محاسبه هزینه ترخیص کالا و عوامل تاثیرگذار بر قیمت ترخیص کالا، پیشنهاد می کنیم مقاله " هزینه ترخیص کالا از گمرک " را مطالعه بفرمایید.

 

مدت زمان ترخیص کالا از گمرک

مدت زمان ترخیص کالا از گمرک در سوددهی تجارت، اهمیت ویژه‌ای داشته و به عوامل گوناگونی بستگی دارد. معمولا دریافت مجوزهای مورد نیاز، پیش از ورود کالاها باعث سرعت ترخیص کالاها خواهد شد. برای محاسبه مدت زمان ترخیص کالا از گمرک، مدت زمان توقف کالاها در گمرک را نیز باید در نظر بگیرید.

بر اساس قوانین موجود، کالاهای وارداتی و صادراتی باید در یک زمان مشخص از گمرک ترخیص گردند. تجار با عدم ترخیص به موقع کالاها متحمل پرداخت جریمه می‌شوند. مدت توقف کالا در گمرک نیز به عوامل گوناگونی وابسته است و مطابق با قوانین، برای انواع کالاها، این زمان متفاوت خواهد بود. (مدت توقف کالا برای مواد غذایی وارداتی کمتر از مدت توقف برای تجهیزات و لوازم صنعتی است)

به طورکلی مدت زمان توقف حدود سه ماه اعلام می‌شود و با ارائه درخواست کتبی صاحب کالا وعلت موجه، به مدت 2 ماه قابل تمدید است. برای کاهش مدت زمان ترخیص کالا از گمرک می‌توانید امور ترخیص کالا را به به گروه گزدرازی بسپارید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه حتما مقاله " مدت زمان ترخیص کالا " را مطالعه بفرمایید.

تیم بازرگانی گزدرازی با بکارگیری یک برنامه‌ریزی دقیق و تجربه بالای کارشناسان خود، در کوتاه‌ترین زمان ممکن اقدامات مربوط به ترخیص کالای شما را انجام داده و مانع از پرداخت هزینه‌های اضافی خواهد شد.