حواله ارزی نیمایی

حواله ارزی یکی از انواع حواله ‌هایی است که در تجارت و بازرگانی و چندین حوزه مختلف دیگر، می‌تواند اهمیت و کاربرد داشته باشد. اگر بخواهیم به زبان ساده، انواع حواله ‌های ارزی را توضیح دهیم، می‌توانیم بگوییم که این مدل از حواله‌ ها در حقیقت به پروسه‌های نقل و انتقال و همچنین واریز ارز به حساب‌های بانکی گفته می‌شود.

از جمله کارهای دشواری که ما در بازرگانی گزدرازی بدون کمترین دغدغه ای برایتان انجام میدهیم حواله ارزی است. کافی است همه چیز را به ما بسپارید...

سامانه ی نیما

دولت از سال 97 پس از اعمال تحریم های وارد شده بر کشور برای جلوگیری از خروج ارز و کنترل آن سامانه نیما را راه اندازی نمود تا در این سامانه صادرکننده و وارد کننده اقدام به خرید و فروش ارز کنند.

واردکننده می بایست برای واردات کالا به کشور با توجه به الویت و گروه کالایی خود حتما از حواله نیمایی استفاده کند. به این دلیل که فقط صرافی های مجاز تائید شده بانک مرکزی در سامانه نیما می توانند این کار را انجام دهند، در غیر این صورت هیچ واردکننده ای نمی تواند به تنهایی ارز از کشور خارج نماید و باید حتما مجوزهای لازم از بانک مرکزی و وزارت صنعت معدن و تجارت ( اخذ ثبت سفارش جهت واردات ) دریافت کنند و سپس درخواست خود را در سامانه نیما ثبت کرده تا با این ساز و کار بتواند ارز خود را توسط صرافی های مجاز به فروشندگان خود در خارج از کشور پرداخت نمایند. به این صورت صادر کننده ارز خود را در سامانه نیما به واسطه صرافی های مجاز به فروش می رساند.

  • ارزنیمایی
  • ارز دولتی

ارز دولتی بیشتر به کالاهای اساسی تعلق می گیرد اما ارز نیمایی شامل تمام کالاهای دیگری می شود که در دسته بندی ارز دولتی قرار نمی گیرند. این موضوع از آن جهت است که کالاهای اساسی بیشتر در سبد خانوار و مردم قرار دارند و نیازمند رسیدگی های بیشتری هستند و تا حد امکان باید قیمت تمام شده ی مناسب تری داشته باشند. تفاوت ارز نیمایی با ارز دولتی نرخ این دو می باشد.

مراحل دریافت ارز نیمایی

واردکنندگان جهت استفاده از ارز نیمایی برای کالاهای خود، لازم است مراحل زیر را طی نمایند:

(در این بخش لازم است تعهدات و اسناد مورد نیاز به بانک عامل ارائه شود)

  1. شخصی که قصد دارد ارز نیمایی بگیرد در ابتدا به عنوان یک وارد کننده لازم است ثبت سفارش خود را در این سامانه NTSW انجام دهد.
  2. سپس به جهت تامین ارز لازم است به بانک عامل مراجعه نموده و درخواست ارز مورد نیاز را اعلام نماید
  3. در سومین مرحله و باتوجه به سفارشی که ثبت شده است، بانک مرکزی ارز مورد نیاز را تخصیص می دهد. (لازم است بدانید تقریبا یک ماه زمان نیاز است که پروسه تخصیص از بانک مرکزی انجام شود)
  4. پس از آن درخواست ارز توسط وارد کننده در سامانه جامع تجارت ثبت می شود
  5. در این قسمت پیشنهاد فروش صرافی های معتبری که در این سامانه هستند بررسی می گردد.
  6. پس از آن بهترین نرخ پیشنهاد شده تایید می گردد
  7. حالا باید وجه ریالی به حساب صرافی واریز شود
  8. ارز بحساب فروشنده خارجی(توسط صرافی) پرداخت می گردد.
  9. ابزار پرداخت توسط بانک ثبت می گردد
  10. اسناد و مدارک خرید کالا و حمل به بانک ارائه می شود
  11. منشا ارز توسط وارد کننده ثبت می گردد
  12. امور و تشریفات ترخیص کالا از گمرک در این بخش انجام می شود
  13. اعلام ارز توسط بانک عامل صادر می گردد
  14. همانطور که می بینید انجام اینکار مراحل بسیار زیاد و پیچیده ای دارد که لازم است با نهایت دقت توسط متخصصان این حوزه انجام شود. تمام تلاش ما در بازرگانی گزدرازی این است که بتوانیم به شما کمک کنیم از راه های قانونی و در مدت زمانی کوتاه برایتان حواله ارزی را اخذ نماییم.

کاربرد‌های حواله‌ های ارزی

حواله‌ های ارزی را تجار، بازرگانان و افرادی که در حوزه‌های داد و ستد‌های مالی در حال فعالیت هستند، استفاده می‌کنند. این موضوع کاملاً واضح و مبرهن است، اما باید بدانیم که چه کاربرد‌هایی برای این حواله‌ های ارزی تعریف شده است که افراد مختلف ترجیح می‌دهند تا از آن‌ها استفاده کنند.

سرعت انتقال بالا

سرعت انتقال دادن ارز‌ها در روش‌های مستقیم بسیار بالا است و طی چند ساعت می‌توانید پول را به دست طرف دیگر معامله برسانید. بنابراین این روش به دلیل سرعت بالای انتقال نیز کاربرد‌های زیادی دارد و می‌تواند معاملات را سریعتر به سرانجام برساند.

امنیت بالا

امنیت بالایی که در این روش از انتقال وجود دارد می‌تواند به شما کمک کند تا به بهترین شکل ممکن، پول‌ها و دارایی‌های خود را انتقال دهید. فراموش نکنید که امنیت بالا در این زمینه می‌تواند گزینه بسیار مهمی باشد و نباید آن را نادیده بگیرید.

تراکنش‌های نامحدود

بسیاری از افراد طی معاملاتی که انجام می‌دهند نیاز دارند تا سقف زیادی از پول را به یکباره جابجا کنند. این کار معمولاً امکان‌پذیر نیست و باید از روش‌های ویژه‌ای همچون خرید حواله ‌های ارزی استفاده کنید. بنابراین برای کسانی که معاملات بسیار سنگینی دارند، این حواله ‌ها گزینه مناسبی هستند.

بین‌المللی بودن

مورد بعدی در خصوص بین‌المللی بودن حواله ‌های ارزی است. با استفاده از آن‌ها می‌توانید به سادگی در بین کشور‌های مختلف، ارز و پول را جابجا کرده و معاملات خود را انجام دهید. این کار دیگر شما را از دردسر‌های بانکی، تلف شدن وقت و... نجات می‌دهد.

انواع حواله ارزی

حواله ‌های ارزی می‌توانند در دو دسته‌بندی اصلی حواله ارزی صادره و حواله ارزی وارده طبقه‌بندی شوند. هر کدام از این مدل حواله ‌ها دارای کاربرد‌های خاصی هستند.

حواله ارزی صادره

انواع حواله ‌های ارزی صادره در زمانی استفاده می‌شوند که قصد ارسال کردن ارز را برای فرد دیگری داریم. این ارسال ارز از طریق بانک، مؤسسات مالی و یا صرافی‌ها انجام می‌پذیرد. معمولاً زمانی که می‌خواهید از ارز‌های صادره استفاده کنید، باید حتماً فرم اظهارنامه گمرکی را نیز پر کنید. این فرم به شما این امکان را می‌دهد که از درگیر شدن در ماجرا‌های پولشویی خودداری کنید.

برای آن که بتوانید از حواله ‌های صادره ارزی استفاده کنید باید نام، مشخصات، آدرس، نوع ارز و... را از گیرنده داشته باشید تا امکان ارسال ارز برای او وجود داشته باشد.

حواله ارزی وارده

نوع دوم انواع حواله‌ های ارزی مربوط به حواله ‌های ارزی وارده می‌شود. حواله‌ های ارزی وارده نیز مربوط به زمانی هستند که قرار است فرد دیگری برای شما ارز ارسال کند. پروسه انجام کار‌ها دقیقاً مطابق حواله‌ های صادره است. با این تفاوت که در اینجا شما صرفاً گیرنده هستید.

پر کردن چند فرم که از نظر بانک‌ها، مؤسسات مالی و صرافی‌ها مورد نیاز است، می‌تواند اهمیت زیادی برای شما داشته باشد. به همین خاطر نیز بهتر است حتماً تمامی مراحل را به دقت پشت سر بگذارید تا بهترین نتیجه‌ها را دریافت کنید.

 

کلام پایانی

انواع حواله ارزی را به طور مفصل در این مطلب بررسی نمودیم. تخصص ما در بازرگانی گزدرازی همراهی شما و ارائه خدمات مشاوره بازرگانی در مسیر پر پیچ و خم تجارت است که جهت خرید کالا و واردات آن نیاز به اخذ حواله ارزی از بانک مرکزی و تعیین منشآ ارز خود را دارید. اگر در این خصوص سوالات بیشتری دارید می توانید با کارشناسان ما در بازرگانی گزدرازی در ارتباط باشید.