حمل و نقل دریایی کالا

حمل و نقل دریایی برای کشور‌ها و شهر‌هایی که در کنار دریا‌ها و اقیانوس‌ها قرار دارند، می‌تواند یکی از مهم‌ترین روش‌های جابجایی بار و مسافر به حساب بیاید. انواع حمل و نقل دریایی وجود دارد که توسط شرکت های حمل و نقل دریایی انجام می‌شود. در صورتی که شما نیز به دنبال استفاده از این روش هستید و نمی‌دانید که دقیقاً چه مدل سیستم‌های جابجایی دریایی وجود دارد که برای شما قابل استفاده است، می‌توانید به ادامه این مطلب از وب سایت بازرگانی گزدرازی توجه کنید. در ادامه در مورد نکات مهمی که در خصوص سیستم‌های حمل و نقل دریایی وجود دارد، صحبت کرده‌ایم.


حمل و نقل دریایی کالای خود را به بازرگانی گزدرازی بسپارید.

خدمات حمل و نقل دریایی

برای آشنایی بیشتر با خدمات حمل و نقل دریایی، بهتر است بدانید که این خدمات در اصل چه شالوده و چارچوبی دارند که سبب می‌شوند مورد استفاده افراد زیادی قرار گیرند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، بهتر است بدانید که انواع خدمات و حمل و نقل‌های دریایی به جابجا کردن افراد، کالا‌ها، بسته‌ها، حیوانات و... توسط کشتی، قایق و انواع شناور‌های دریایی از روی کانال‌ها، دریاچه‌ها و هر نوع محیط آبی دیگری گفته می‌شود.

مزایای حمل و نقل دریایی

استفاده از سیستم حمل و نقل دریایی، دارای مزایایی است که اگر با آن‌ها آشنا باشید، می‌توانید تصمیم‌گیری بهتری را در مورد استفاده یا عدم استفاده از این سیستم جابجایی بگیرید.

قیمت کمتر

اولین ویژگی و مزیت مربوط به آن است که نسبت به روش‌های دیگر حمل و نقل، دارای قیمت‌های کمتری می‌باشد. این پایین بودن قیمت به قدری به چشم می‌آید که تقریباً ۸۰ الی ۹۰ درصد بازرگانان ترجیح می‌دهند تا کالا‌های خود را از طریق مسیر‌های دریایی ارسال کرده و دریافت کنند.

قابل استفاده برای محموله‌های سنگین

همیشه بار‌ها و مرسولاتی که قرار است جابجا شوند، کم وزن و کوچک نیستند. بسیاری از اوقات برخی از کالا‌ها هستند که وزن‌هایی بالاتر از چند صد تن دارند. این موارد را نمی‌توان به راحتی با پرواز جابجا کرد و همین مسأله سبب می‌شود تا حمل و نقل دریایی گزینه بهتری به حساب بیاید. در نظر داشته باشید که با استفاده از روش‌های آبی، می‌توانید کالا‌هایی تا وزن ۲۰۰ الی ۵۰۰ هزار تن را نیز جابجا کنید.

تعرفه‌های ثابت

برای بازرگانان و تاجرانی که دائماً در حال داد و ستد و معامله هستند، هزینه‌های حمل و نقل کالا‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد. در حمل و نقل دریایی معمولاً تعرفه‌ها و کرایه‌هایی که بابت بار‌ها پرداخت می‌شود، تقریباً ثابت بوده و به همین خاطر نیز جایی برای نگرانی از این بابت وجود ندارد.

انواع حمل و نقل دریایی

خدمات حمل و نقل دریایی می‌تواند با استفاده از چند روش مختلف اجرا و پیاده‌سازی شود. همین مسأله سبب می‌شود تا شرکت‌هایی که به دنبال حمل و نقل‌های دریایی هستند، بتوانند روشی که برایشان مناسب‌تر می‌باشد را انتخاب کرده و کالا‌هایشان را از طریق همان روش جابجا کنند.

انواع حمل و نقل‌های دریایی با یکدیگر دارای تفاوت‌هایی هستند. به همین دلیل شناخت این روش‌ها و مدل‌ها اهمیت دارد.

روش کراس استافینگ

اولین روش با نام کراس استافینگ شناخته می‌شود. در مواردی که کشوری در تحریم است و یا قرار است بارگیری و تخلیه بار در بندر‌های کوچک انجام شود از این متد استفاده می‌کنند. در واقع در این حالت بار‌ها از یک کشتی به کشتی دیگر انتقال داده شده و کشتی دوم به ادامه مسیر می‌پردازد.

اگر بندر مورد نظر کوچک باشد، بار‌ها از یک کشتی بزرگ‌تر به کشتی‌ها و یا لنج‌های کوچک‌تر منتقل شده و سپس به بندر می‌رسند.

روش ترانسشیپ

روش دوم با نام ترانسشیپ شناخته می‌شود. ترانسشیپ برای زمانی کاربرد دارد که قرار است بار‌ها از یک کشتی در یک بندر واسطه تخلیه شوند و سپس از آنجا به وسیله کشتی و یا هواپیما به مقصد برسند. این مورد نیز غالبا در زمان‌هایی اتفاق می‌افتد که کشتی اولیه نمی‌تواند به بندر مقصد وارد شود. به طور مثال بسیاری از کالا‌هایی که از اروپا صادر می‌شوند، به بنادر دبی رسیده و از آنجا به ایران می‌رسند.

روش چارترینگ

در حمل و نقل هوایی نیز پرواز‌های چارتر وجود دارد. در روش چارتر در واقع یک شرکت و یا یک بازرگان، تمام کشتی را اجاره می‌کند. همین موضوع سبب می‌شود تا افراد دیگر امکان استفاده از کشتی و یا بارگیری بار‌های خود در آن کشتی را نداشته باشند. معمولاً اگر محموله‌ها بسیار خاص باشند و یا آن که حجم محموله‌های یک شرکت بیش از اندازه باشد، از روش چارترینگ استفاده می‌کنند.

روش گروپاژ

روش گروپاژ یکی دیگر از روش‌هایی است که باید در نظر بگیرید. گاهی اوقات از یک مبدا خاص کالا‌های مشابهی به یک مقصد خاص ارسال می‌شوند اما فروشندگان مختلفی این کالا‌ها را ارسال کرده‌اند. در چنین شرایطی شرکت‌های حمل و نقل می‌توانند این کالا‌ها را به صورت یکجا بسته‌بندی و ارسال کنند. معمولاً نیز برای آن‌ها از بارنامه‌های گروهی استفاده می‌شود.

روش‌های فله‌ای

مورد بعدی در خصوص روش‌های فله‌ای است. روش‌های فله‌ای برای کالا‌هایی مناسب است که بدون بسته‌بندی بوده و صرفاً به صورت فله‌ای به فروش می‌رسند. این کالا‌ها را نیز با کشتی‌هایی که برای این کار مخصوص در نظر گرفته شده‌اند، جابجا می‌کنند. کشتی‌های فله بر می‌توانند هم برای مواد مایعات و هم برای مواد جامد استفاده شوند که البته انواع متفاوتی دارند.  

آشنایی با چند اصطلاح در حمل و نقل دریایی

فوروارد: هماهنگی دو طرف برای انتقال کالا را فعالیت فورواردی می گویند.

بارگیری: انتقال کالا به داخل کشتی

بارنامه: سندی که دو طرف حمل کننده کالا پس از وصول بار صادر می نمایند

بارنامه ترانشیپ: زمانی که یک محموله بخواهد از یک کشتی به کشتی دیگر انتقال پیدا کند

کریر: موسسه حمل و نقل

فاس: تحویل کالا در کنار کشتی

سیف: ارزش بیمه و کرایه

فوب:تحویل دادن کالا بر روی عرشه کشتی را فوب می گویند. اگر محموله از لبه ی کشتی خارج گردد، دیگر فروشنده تعهدی نسبت به محموله نخواهد داشت.

سی اند اف: این عبارت یعنی ارزش اصلی کالا به علاوه کرایه بار

کلام پایانی

هر کالایی که داشته باشید چه بخواهید در یک کشور از بندری به بندر دیگر و چه بین دو کشور و یا از اقصی نقاط دنیا به ایران وارد کنید؛ می توانید از ما در بازرگانی گزدرازی کمک بخواهید. باتوجه به نوع خدمات و حجم کالایتان ما به شما مشاوره بازرگانی و گمرکی و استعلام قیمت می دهیم که بتوانید بهترین گزینه ها را انتخاب نمایید.

شرکت بازرگانی گزدرازی با تسلط کامل بر این موضوع به شما این اطمینان را می دهد که بازرگانان زیادی بتوانند کالا‌ها و مرسولات خودشان را ارسال کرده و یا تحویل بگیرند و در انجام این امور هیچ گونه نگرانی و دغدغه ای نداشته باشند.