آنچه در این مقاله میخوانید

ترخیص بار دریایی چیست؟

09 / 11 / 1402

در صادرات و واردات کالا یکی از روش‌های امن حمل و نقل بین‌المللی، انتقال کالا از طریق دریا است. ترخیص بار دریایی به پروسه کنترل پروتکل‌های امنیتی صادرات و واردات کالا از طریق نقل و انتقالات دریایی در بنادر اطلاق می‌گردد.

حمل و نقل دریایی

کشورهایی که مرزهای دریایی و بندرگاه دارند این پتانسیل را داشته تا علاوه بر حمل و نقل هوایی، ریلی و جاده‌ای از شیوه حمل و نقل دریایی نیز برای صادرات و واردات کالا استفاده کنند. این شیوه حمل و نقل در ایران نیز که از شمال و جنوب دارای مرزهای دریایی با چندین کشور همسایه است شیوه‌ای کارآمد برای صادرات و واردات کالا به شمار می‌رود. . در واقع به هرگونه انتقال کالا توسط کشتی و دیگر تجهیزات دریایی گفته می شود . کالایی که بر روی دریا ، رودخانه ، دریاچه و هر کانال آبی دیگری قابلیت حرکت داشته باشد . استفاده از حمل و نقل دریایی به دلیل و مزایای بیشماری که دارد همواره جز الویت های حمل و نقل کالا می باشد .

ترخیص بار دریایی چیست

ترخیص کالای دریایی

همانند قوانینی که در گمرک برای نقل و انتقالات کالا از طریق زمین و هوا وجود دارد، قوانین ویژه‌ای نیز برای نقل و انتقالات دریایی تدوین شده است. به پروسه نظارت بر اجرای قوانین صادرات و واردات کالا از طریق دریا که توسط سازمان نظارت بر امور گمرکی کشور وضع شده است پروتکل ترخیص کالای دریایی گفته می‌شود.

انواع روش‌های حمل بار دریایی چیست؟

تفاوت در روش‌های حمل بار به تفاوت در شیوه حمل و نقل کالا از طریق دریا وابسته است.اگر قصد دارید بدانید که مهمترین روش‌های حمل بار دریایی چیست در ادامه ما را همراهی نمایید:

روش ترانشیپمنت

ترانشیپمنت یکی از روش‌های رایج حمل و نقل دریایی کالاهاست که در آن کالاها بدون نیاز به بارگیری و تخلیه کانتینرهای یک کشتی به کانتینرهای کشتی بعد منتقل می‌شوند.

روش چارترینگ

از این روش عمدتا برای نقل و انتقالات کالاهایی که به بسته‌بندی نیازی ندارند همانند پنبه، شکر، آرد و .. استفاده می‌شود. نقل و انتقال کالا در روش چارترینگ با اجاره کشتی انجام می‌شود.

روش گروپاژ و پروژه‌ای

یکی دیگر از روش‌های حمل و نقل دریایی روش گروپاژ است. در این روش کـالاهای خرد در وزن و حجم‌های متفاوت به صـورت پـروژه‌ای از ایـران بـه سـایر نقـاط ارسال می‌شود. کالاهای خرد با این روش می‌توانند در بخشی از بار حجیم دیگر شرکت‌ها جای بگیرند و به صورت مشترک منتقل شوند.

روش کراس استافینگ

گاهی اوقات امکان ارسال کالا از کشور مبدا به مقصد وجود ندارد. در این شرایط بندرگاه سومی به ‌عنوان بندر واسط در پروسه حمل و نقل ورود پیدا می‌کند. به این روش انتقال روش کراس استافینگ یا واسطه‌ای اطلاق می‌گردد.


بیشتر بخوانید: اظهارنامه گمرکی چیست؟


انواع روش های ترخیص بار دریایی چیست

مزایای حمل و نقل دریایی

بخش اعظمی از تجارت جهانی از طریق دریاها و اقیانوس ها صورت میگیرد به همین دلیل ما قصد داریم در این بخش به مهم ترین مزیت های حمل و نقل دریایی اشاره کنیم

  • هزینه پایین و به صرفه بودن
  • جا به جایی کالا در هر شرایطی
  • حمل و نقل کالاهای عظیم
  • امنیت بالا در حمل بار به شکل دریایی
  • مکانیزه شدن و استاندارد سازی ( عدم نیاز به زیر ساخت های پیچیده )
  • کاهش آلودگی زیست محیطی

ترخیص بار دریایی

هنگامی که یک بار دریایی وارد یا صادر می شود باید تحت قوانین و مقررات گمرکی کشورهای مبدا و مقصد قرار گیرد در این فرایند بارها باید ترخیص شده و اقدامات گمرکی لازم را طی کنند جهت ترخیص کالا از گمرک نیازمند اسنادی نظیر اسناد حمل که شامل بارنامه ، فاکتور ، پکینگ لیست ، بیمه و سایراند مرتبط است این اسناد جهت اثبات مشخصات و ارزش بار برای تشریفات گمرکی استفاده می شود. مراحل ترخیص کالا همانند یکدیگر هستند.با این تفاوت با توجه به نوع کالا نیاز به مجوز مربوط به خاص خودش را دارد.

مراحل ترخیص بار دریایی

بارنامه دریایی

در ترخیص کالای دریایی بارنامه دریایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، در واقع بارنامه سندی است که مشخصات کالا، فرستنده و گیرنده در آن ذکر شده است. بارنامه سند و مجوزی است که به موجب آن حمل کالا منع قانونی نخواهد داشت .

ترخیص کالای دریایی از دبی

ترخیص کالای دریایی از دبی یکی از خدماتی است که اغلب بازرگانان فعال در زمینه صادرات یا واردات کالای لوکس از دبی با آن سر و کار دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قوانین حاکم بر ترخیص بار دریایی از کشورهایی نظیر دبی، چین و .. می‌توانید به منابع موثق گمرک دبی مراجعه کنید یا از مشاوره گمرکی شرکت‌ بازرگانی گزدرازی برخوردار شوید. ما در این مسیر همراه شما هستیم تا در کوتاهترین زمان ممکن و بدون هیچ دغدغه‌ای کار ترخیص کالایتان انجام شود.

بیشتر بخوانید: ترخیص کالا از دبی

دیدگاه‌ها
نام
ایمیل
نظر

سایر مقالات گزدرازی

مقالات مرتبط