آنچه در این مقاله میخوانید

ترخیص کالا به صورت پته

26 / 01 / 1402

سریع‌ترین روش برای ترخیص کالا از گمرک، استفاده از پته گمرکی است. در ترخیص کالا به صورت پته، کالاهایی که از نظر گمرک جنبه تجاری ندارند، بدون نیاز به ثبت سفارش و تنها با پرداخت حقوق و عوارض گمرکی قابل ترخیص خواهند بود. ترخیص کالا به صورت پته یکی از خدمات اصلی گروه بازرگانی گزدرازی است که با افتخار توانسته است در این زمینه نیز رضایت مشتریان را کسب نماید. اگر شما هم قصد انتقال کالاهای غیرتجاری از طریق گمرک را دارید، کارشناسان ما بهترین و سریع‌ترین راه حل را به شما ارائه خواهند کرد. برای اطلاعات بیشتر با مشاوران ما تماس بگیرید. در ادامه این مطلب به جزییات بیشتری درباره پته گمرکی و نحوه ترخیص کالا از گمرک در این روش خواهیم پرداخت.

ترخیص کالا به صورت پته

پته گمرکی چیست؟

وقتی کالای وارداتی، از لحاظ تعداد، ارزش، حجم و وزن کم باشد، به طوری که کالایی تجاری محسوب نشده و فقط مخصوص بخشهایی مانند کارخانه‌های تولیدی و موسسه‌های تحقیقاتی باشد، برای ترخیص کالا می‌توان از روش ترخیص کالا به صورت پته و مجوزی با عنوان پته گمرکی (custom release document) استفاده کرد. در حقیقت، پته گمرکی یکی از سریع‌ترین و آسان‌ترین روش‌های ترخیص کالا از گمرک به شمار می‌رود. بطور کلی پته به دو نوع پته مسافری و غیرتجاری تقسیم می‌شود.

مزیت های پته گمرکی

مهم‌ترین مزیت پته گمرکی این است که کالا احتیاجی به ثبت سفارش ندارد. همچنین کالاهایی که با پته گمرکی ترخیص می‌شوند، به تنظیم اظهارنامه گمرکی و ارایه کارت بازرگانی جهت طی مراحل ترخیص از گمرک، نیاز نخواهند داشت. به دلیل عدم نیاز به اظهارنامه و ثبت سفارش برای ترخیص کالا به صورت پته، کلیه عملیات گمرکی و مجوز ترخیص کالا، در پشت قبض انبار ثبت خواهد شد. در ترخیص کالا به صورت پته، اگر قبض انبار را دریافت کنید و همه مراحل مورد نیاز جهت صدور پته را به انجام برسانید، تنها در مدت چند ساعت، کالای شما از گمرک مورد نظرتان ترخیص و تحویل مشتری داده خواهد شد. پته گمرکی برای واردکنندگان از جنبه‌های مالیاتی نیز بسیار مفید است.

انواع سند ترخیص کالا

در گمرک دو دسته سند ترخیص کالا وجود دارد، که عبارتند از: پروانه الکترونیکی کالا ( که در گذشته برگه سبز نامیده می شد) و پته گمرکی. پروانه الکترونیکی کالا یک مجوز گمرکی برای کالاهای تجاری است و پته گمرکی، پروانه و یا مجوز گمرکی برای کالاهای غیرتجاری است. در توضیح تفاوت این دو نوع سند می‌توان گفت که شما به منظور ترخیص کالا به صورت پته، به تنظیم اظهارنامه و ثبت سفارش نیازی نخواهید داشت اما برای ترخیص کالا به وسیله برگ سبز، وجود اظهارنامه گمرکی ضروری خواهد بود. پته گمرکی مطابق نظر گمرک جمهوری اسلامی ایران، برای کالا صادر شده و با اخذ اسناد و مجوزهای لازم، جوازی برای ترخیص کالا به صورت پته از گمرک می‌باشد.


بیشتر بخوانید: ترخیص کالا از دبی


پته گمرکی چیست؟

برای چه کالاهایی امکان ترخیص کالا به صورت پته وجود دارد؟

منظور از کالاهای غیر تجاری، کالاهایی است که از نظر قیمت و ارزش و همچنین تعداد آن‌ها، جنبه تجاری ندارند و غالبا برای کارگاه‌های تولیدی و کارخانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. این کالاها ویژگی‌هایی برای کسب سود و معامله، نخواهند داشت. اگر گمرک تشخیص دهد که کالا غیرتجاری است، پته غیرتجاری صادر شده و پس از کسب مجوزهای لازم، مجوز ترخیص کالا صادر می‌شود. امکان ترخیص کالا بدون کارت بازرگانی، برای کالاهای وارداتی که دارای ارزشی کمتر از ۱۰۰۰ دلار باشند، برای اشخاص عادی و همینطور برای شرکت‌های تولیدی یا دانش بنیان تا میزان ۲۰۰۰ دلار وجود خواهد داشت. برای ترخیص قطعات یدکی ماشین آلات نیز تا سقف ۲۰۰۰۰ دلار، بدون نیاز به اخذ مجوز و ثبت سفارش، می‌توان اقدام به ترخیص کالا به صورت پته نمود.

برای کالاهای مسافری‌ که یک سقف مالی مشخص دارند، جهت خروج کالا از گمرک، بارنامه‌ای صادر می‌کنند که به آن پته گمرکی مسافری می‌گویند. در حال حاضر مسافرانی که قصد وارد کردن کالا به داخل کشور را داشته باشند، یک بار در سال اجازه ورود کالا تا سقف ۸۰ دلار را خواهند داشت. این کالاها علاوه بر اینکه نباید جزو کالاهای ممنوعه یا تجاری باشند می‌توانند در زمره موارد زیر باشند:

  • لوازم مرتبط با کالاهای مسافری باشند.
  • انواع کالاهایی که به صورت غیر حضوری به گمرک امانات پستی وارد می‌شوند.
  • هدیه‌ای برای اشخاص حقیقی باشد.

نحوه ثبت پته

در سالهای گذشته در ترخیص کالا از طریق پته گمرکی به علت عدم ثبت اطلاعات صحیح کالا، تخلفات متعددی صورت می‌گرفت، امروزه در مراحل بازرسی کالا و ترخیص پته گمرکی، سخت‌گیری و نظارت بیشتری اعمال می‌گردد. در گذشته ثبت پته گمرکی به روش دستی و بدون نیاز به اظهار انجام می‌گرفت، در این روش معمولا مراجعه حضوری به گمرک ضروری بود. اما در حال حاضر، مسئولان فنی گمرک باید در صورت قبول پته غیرتجاری یا مسافری، آن را به طور الکترونیکی در سامانه جامع امور گمرکی اظهار و ثبت نمایند. نحوه ثبت پته در سامانه ثبت آن در ادامه آمده است.

سامانه ثبت پته گمرکی

آدرس سایت مدیریت کالا و خدمات پس از ترخیص irica.ir است که هدف آن کاهش هزینه‌ها، افزایش مسیر سبز در فرآیند ترخیص و پیشگیری از رسوب کالا در مبادی ورودی کشور و پاسخگویی به استعلام نیروهای انتظامی به منظور پیشگیری از قاچاق کالا است.

پته در زمان خروج از گمرک به عنوان کد رهگیری محموله بوده و این کد رهگیری، توسط سامانه پیامکی و سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزی (EPL)، قابل پیگیری خواهد بود. معمولا ًزیر قسمت بارکد، شماره پته نوشته شده و پس از ترخیص کالا به صورت پته، باید در سامانه جامع مدیریت کالا و خدمات پس از ترخیص یا همان سامانه ثبت پته گمرکی، درج شود. برای این کار به منوی مسئول انبار، در پایین منوی ورود پته رفته و شماره پته را وارد می‌کنند. دقت کنید که باید حتماً کد ملی صاحب کالا، درج شود. اگر کالا از انباری به انبار دیگر منتقل شده باشد، باید شناسه مقصد را وارد کنید و همچنین اطلاعات راننده را نیز کامل نمایید تا پته صادر شود.


بیشتر بخوانید: ترخیص کالا از گمرک امام خمینی


سامانه ثبت پته گمرکی

دریافت شماره پته گمرکی

جهت دریافت شماره پته گمرکی، باید به سامانه EPL مراجعه کنید. شما می‌توانید پس از دریافت شماره پته گمرکی از این سایت، توسط شماره پیامک استعلام پته گمرکی، وضعیت کالایی را که جهت ترخیص آن با پته اقدام نموده‌اید، پیگیری نمایید.

پته خروج کالا از انبار شهری

در روند دریافت کالا به پته خروج کالا از انبار شهری احتیاج پیدا خواهید کرد. اگر در سامانه مدیریت کالا و خدمات پس از ترخیص ثبت نام کرده باشید، می‌توانید وارد سیستم شوید و پته خروج کالا که از گمرک دریافت شده است را به سیستم مدیریت انبار شهری وارد کنید. مرحله بعد مشاهده اطلاعات و جزییات پته خواهد بود و در ادامه پیام موفقیت آمیز ورود پته به سامانه مدیریت انبار شهری را دریافت می‌کنید. پس از آن می‌توانید موجودی انبار شهری برای بررسی وضعیت انبار را مشاهده کنید. در مرحله بعد، به ورود اطلاعات کالا برای ثبت بیجک خروجی از سامانه انبار شهری نیاز خواهید داشت. پس از آن نوبت به وارد کردن اطلاعات راننده، کانتینر و همچنین ایجاد پته عبور می‌رسد. در آخر نیز بیجک خروج کالا در سامانه مدیریت انبار شهری ایجاد می‌شود.

 

 

ترخیص کالا به صورت پته در گروه بازرگانی گزدرازی

شرکت بازرگانی گزدرازی ضمن ارائه تمامی خدمات بازرگانی، آماده ترخیص کالا به صورت پته و دریافت پته گمرکی برای کالاهای مورد نظر شماست . شما می‌توانید کار ترخیص کالا از تمام گمرکات کشور از جمله بوشهر، شهریار، بندرعباس، چابهار، امام خمینی و ... را به ما بسپارید. مزایایی که ما برای شما به ارمغان می‌آوریم عبارت است از:

  • سرعت بالا و عدم اتلاف وقت
  • عدم دریافت هزینه‌های اضافی و غیرمعمول
  • تهیه تخصصی اسناد
  • تسلط به آخرین بخشنامه‌ها و تغییرات رسمی و حتی غیر رسمی گمرک
  • پاسخگویی شفاف به مشتریان عزیز
دیدگاه‌ها
نام
ایمیل
نظر

سایر مقالات گزدرازی

مقالات مرتبط