آنچه در این مقاله میخوانید

واردات با کارت بازرگانی

13 / 03 / 1402

کارت بازرگانی مجوز انجام تجارت‌های بین‌المللی است و در اصل اولین مرحله برای اینکه بازرگانان بتوانند فعالیت خود را در زمینه واردات و صادرات کالاها آغاز نمایند، دریافت کارت بازرگانی است. اعتبار این کارت یک ساله است و در صورتی که مدت اعتبار آن به اتمام رسیده باشد لازم است مجددا آن را تمدید نمایید. واردات با کارت بازرگانی نیز شرایط و قوانین خاصی دارد که ما در این محتوا از گروه گزدرازی توضیحاتی در مورد این موضوع ارائه خواهیم داد.

کارت بازرگانی چیست؟

این کارت نوعی مجوز جهت تجارت با کشورهای خارجی است، که هم برای اشخاص حقوقی و هم برای اشخاص حقیقی صادر می‌گردد. کارت‌های بازرگانی را از لحاظ حقیقی و یا حقوقی بودنشان، به دو گروه تقسیم می‌کنند. دقت داشته باشید که این کارت تنها برای اتباع ایرانی قابلیت صدور داشته و افرادی که دارای تابعیت ایرانی نیستند، فقط می‌توانند به‌عنوان یک شخص حقوقی و نه حقیقی کارت بازرگانی دریافت کنند. اتاق بازرگانی، صنایع و معادن کشور، وظیفه صدور کارت بازرگانی را به عهده دارد و پس از آن الزامیست که مورد تایید سامانه جامع تجارت یا سازمان صنعت، معدن و تجارت واقع شود. پس از این مرحله می‌توانید، برای صادرات و واردات با کارت بازرگانی اقدام نمایید. برخی از تاجران حوزه فعالیت خود را تنها یک کشور قرار داده و عده‌ای دیگر نیز در چندین کشور مشغول واردات با کارت بازرگانی یا صادرات کالا خواهند شد. انتخاب حوزه فعالیت به شرایط خود بازرگان و یا کالای مورد نظرشان وابسته است. بطورکلی موارد استفاده از کارت بازرگانی به شرح زیر است:

  • واردات با کارت بازرگانی
  • ثبت نمودن سفارش و ترخیص کالا با کارت بازرگانی
  • صادرات کالاهای مجاز
  • واردات کالا از مناطق آزاد
  • اقدام به اعمال حق‌العمل كاری در گمرك
  • ثبت‌نام تجاری لاتین
  • اخذ وام‌های بانکی
  • عضو شدن در اتاق بازرگانی
  • سهولت در گرفتن ویزا جهت شرکت در رویدادهای تجاری
  • شرکت در نمایشگاه‌های تجاری

بیشتر بخوانید: ترخیص کالا به صورت پته


کارت بازرگانی چیست؟

انواع کارت بازرگانی از نظر کاربرد

متداول‌ترین و اصلی‌ترین نوع کارت بازرگانی که درواقع شناسنامه تجاری شما خواهد بود، کارت بازرگانی تجاری است. شما برای امور گمرکی، ترخیص کالا از گمرک، صادرات و واردات با کارت بازرگانی به کارت تجاری نیاز خواهید داشت. اما اگر فقط یک بار قصد ترخیص کالا با کارت بازرگانی را دارید، داشتن کارت بازرگانی موردی کافیست. کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی نیز برای تامین مواد اولیه و صدور برخی کالاها، مخصوص واحد‌های صنعتی و تولیدی صادر می‌گردد. کارت بازرگانی خدماتی نیز همین کاربرد را خواهد داشت. کاربرد کارت بازرگانی اشخاص حقیقی این است که افراد شخصا به انجام تجارت بپردازند. اما کارت بازرگانی اشخاص حقوقی، اغلب ویژه شرکت‌ها، اتحادیه‌ها و مؤسسات است. شرکت‌های تعاونی نیز می‌توانند کارت مخصوص خود را از اتاق‌های تعاون، دریافت کنند.


بیشتر بخوانید: مشاوره بازرگانی واردات


نحوه صدور کارت بازرگانی

پس از پشت سر گذاشتن تمام مراحل خرید و انتقال کالا به گمرک مقصدتان، می‌بایست برای ترخیص کالا اقدام نمایید. باید بدانیم که در این مرحله ترخیص کالا با کارت بازرگانی انجام می‌گیرد و اگر کارت بازرگانی نداشته باشید کالای شما در گمرک مانده و امکان ترخیص آن وجود ندارد. شرایط گرفتن کارت بازرگانی همچون سایر مدارک و مجوزها شامل روند و مراحل بخصوصی است که با توجه به نوع کارت درخواستی متفاوت خواهد بود و به مدارک مختلفی نیاز خواهید داشت.

مراحل دریافت کارت بازرگانی

شما باید جهت اخذ کارت بازرگانی خود به سامانه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و تجارت مراجعه نموده و بعد از اقدام به ثبت نام اولیه و شرکت در کلاس‌های آموزشی، پرونده شما جهت تایید نهایی به وزارت صنعت، معدن و تجارت رفته تا پس از تایید سامانه جامع تجارت، کارت بازرگانی شما صادر شود.


بیشتر بخوانید: ترخیص کالای پزشکی از گمرک


مدارک و شرایط گرفتن کارت بازرگانی حقیقی

جهت اخذ کارت بازرگانی به عنوان یک شخص حقیقی به مدارک و شرایط زیر نیاز خواهید داشت:

  • داشتن حداقل 24 سال سن
  • تعیین محل کسب و کار
  • مدرک تحصیلی مرتبط با زمینه تجارت (درصورت نداشتن مدرک تحصیلی باید سه سال سابقه فعالیت تجاری داشته باشید.)
  • مسلط بودن کامل بر قوانین گمرک، شرکت در کلاس آموزشی اتاق بازرگانی
  • اشتغال نداشتن در دولت
  • تعهد کتبی مبنی بر رعایت سیاست‌های تجاری دولت
  • عکس تمام رخ با زمینه سفید
  • فرم دال اتاق بازرگانی با تاییدیه دفتر اسناد رسمی
  • اصل مدرک تحصیلی (بالای دیپلم یا 3 سال سابقه)
  • گواهی بانکی تاییدیه حساب جاری
  • و...

نحوه صدور کارت بازرگانی

مدارک و شرایط گرفتن کارت بازرگانی حقوقی

طبق قوانین تجارت ایران اشخاصی که تابعیت ایرانی ندارند فقط می‌توانند کارت بازرگانی حقوقی دریافت کنند. نحوه صدور کارت بازرگانی حقوقی با نوع حقیقی آن کمی متفاوت است، که بطور کلی به شرح زیر خواهد بود:

ابتدا باید مدارک مبتنی بر شرکت ثبت شده، پرونده مالیاتی، کد اقتصادی و اظهارنامه مالیاتی ارائه شده و سپس عدم ورشکستگی ثابت شود. پس از آن محل زندگی و محل کار مورد تایید اعلام می شود حساب جاریتان را به مقدار 200 میلیون تومان شارژ می کنید. در نهایت مدارک مرتبط با محل کار (سند مالکیت و یا اجارنامه هلوگرام‌دار) را ارائه می دهید و برای مابقی موارد مربوط به گرفتن کارت بازرگانی حقوقی اقدام می نمایید.

دقت داشته باشید که هر شخص حقیقی یا حقوقی تنها یک کارت بازرگانی خواهد داشت و به ازای هر واحد ملکی نیز، تنها یک کارت صادر می‌شود. هزینه‌های مربوط به کارت بازرگانی شامل حق عضویت سالانه در اتاق بازرگانی به مبلغ 1،450،000 تومان، هزینه بازدید از محل 430،000 تومان و نیز مبلغ 130 هزار تومان برای گرفتن دفاتر تجارتی است. شما می‌توانید جهت اطلاع بیشتر از شرایط گرفتن کارت بازرگانی و یا صادرات و واردات با کارت بازرگانی با کارشناسان حاضر در تیم بازرگانی گزدرازی تماس بگیرید و در سریع‌ترین زمان ممکن و با هزینه‌ای مناسب کارت بازرگانی خود را تحویل بگیرید.


بیشتر بخوانید: ترخیص بار از گمرک بندر عباس


مالیات کارت بازرگانی

از جمله مسائلی که باید پس از دریافت کارت بازرگانی به آن دقت کنید، پرداخت مالیات ارزش افزوده و مالیات بر واردات کالا است. توجه داشته باشید که اگر درآمدتان به حد معین شده برسد برای اشخاص حقیقی، برمبنای درآمدشان و برای اشخاص حقوقی حدود 25 درصد درآمد باید به عنوان مالیات کارت بازرگانی پرداخته شود. حداکثر میزان واردات با کارت بازرگانی، در اولین سال مبلغ 500 هزار دلار و در دومین سال به 2 میلیون دلار خواهد رسید. از سال اول و دوم، همراه با ترخیص کالا، شامل مالیات علی‌الحساب می‌شوید.

خطرات کارت بازرگانی

علاوه بر همه امتیازات کارت بازرگانی، لازم است از برخی نکات نیز برای جلوگیری از خطرات و دردسرهای احتمالی مطلع شوید. برخی از افراد تصمیم به اخذ درآمد کارت بازرگانی از طریق اجاره آن را دارند. اما بهتر است بدانید که که در حال حاضر به دلیل سیاست‌های جدید دولت برای کنترل شدید نقل و انتقالات مالی، ترخیص کالا با کارت بازرگانی دیگران برطبق قوانین جدید جرم است و با توجه به این موضوع که کالا با نام شخص دیگر ترخیص می‌شود، آن شخص قادر خواهد بود، کالا را بفروشد.

این احتمال نیز وجود دارد که کارت بازرگانی، از قبل به گمرک بدهی داشته باشد. اجاره کارت بازرگانی منجر به پرداخت جریمه نقدی و باطل شدن کارت خواهد شد.

 

 

تمدید کارت بازرگانی

اعتبار کارت بازرگانی یک سال است و برای صادرات و واردات با کارت بازرگانی نیاز به تمدید آن خواهید داشت. مدارک لازم برای اشخاص حقیقی و حقوقی جهت تمدید کارت بازرگانی به شرح زیر خواهد بود:

  • اصل کارت بازرگانی شما
  • تاییدیه تحصیلیتان (یا استفاده از تبصره سه سال سابقه)
  • اسکن و آپلود عکس پرسنلی شما

وارد سامانه اتاق بازرگانی شده و مدارکتان را دوباره بارگذاری کنید؛ پس از تایید آن‌ها، یک بازرس به محل کار شما مراجعه خواهد کرد. هزینه تمدید کارت بازرگانی شامل هزینه عضویت در اتاق بازرگانی برای یک سال و هزینه بازرسی از محل کارتان خواهد شد.


بیشتر بخوانید: ترخیص کالا از دبی


خطرات کارت بازرگانی

سخن پایانی

اگر قصد گرفتن کارت بازرگانی را دارید، بهتر است بدانید که در بسیاری از موارد با چالش های زیادی برای اخذ این کارت روبه رو خواهید شد. پیشنهاد ما به شما این است که پیش از اقدام برای گرفتن این کارت با کارشناسان ما در گروه بازرگانی گزدرازی تماس بگیرید و هر نوع اطلاعاتی که درباره کارت بازرگانی نیاز دارید تا بدانید، از ما بپرسید. کارشناسان بازرگانی گزدرازی باتوجه به دانش، تجربه و مهارتی که دارند در کوتاهترین زمان ممکن سوالات شما را پاسخ خواهند داد.

دیدگاه‌ها
نام
ایمیل
نظر

سایر مقالات گزدرازی

مقالات مرتبط